Service Reparatii Curatare Cosuri Fum Brasov

Curatare Cosuri Fum Brasov IGIENA SERV

Service Reparatii Curatare Cosuri Fum Brasov reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Curatare Cosuri Fum Brasov IGIENA SERV - Service Reparatii Brasov.


Descriere Service Reparatii Curatare Cosuri Fum Brasov

curatare cosuri fum oradea

curatare cosuri fum insectie tubulatura hote oradeaIGIENA SERV efectueze lucrari de curatare si intretinere a cosurilor de fum cu scule profesionale: verificari, curatari si deblocari de cosuri de fum, seminee, cuptoare, hornuri, curatare centrale termice pe lemne, tubulatura cosuri etc. Toate lucrarile de coserit sunt executate de catre personal calificat. Lucram intr-o echipa de profesionisti, cu ajutorul unor echipamente de ultima generatie, prin aplicarea si utilizarea tehnologiei adecvate, pentru a realiza curatarea cosurilor de fum si tuburilor de ventilatie.

Cosurile de fum infundate sau care prezinta defecte iti pot pune viata in pericol. Curatarea si verificarea cosurilor de evacuare a fumului se efectueaza o data sau de doua ori pe an, inainte de intrarea in sezonul rece. 

Serviciile noastre sunt oferite la un pret rezonabil dar profesioniste, realizate cu respect deosebit pentru clientii nostri si casele lor. Noi oferim o curatare fara praf, avind grija de tot ce se gaseste in casa ta.

Toate cosurile de fum trebuie curatate, fie ca vorbim despre o soba pe lemn, o centrala termica, o centrala pe peleti sau un cuptor de coacere. Fiecare cetatean care detine un imobil echipat cu cosuri de fum, avand incalzire cu lemne sau pe gaze, cu centrala fara tiraj fortat, are datoria sa incheie un contract de prestari servicii cu o firma atestata in domeniul respectiv.

Serviciul de curatare a cosurilor de fum este obligatoriu prin lege.
Extras din HG 357:
Art. 1. – Constituie contraventii la normele de prevenire si stingere a incendiilor urmatoarele fapte si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
2. cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei:
… i) neexecutarea verificarii, repararii si curatarii periodice, cel putin o data pe an, a cosurilor pentru evacuarea fumului, precum si nerealizarea elementelor de izolare termica a acestora;

Intervenim rapid, oriunde, oricand!
Noi suntem solutia!


Curatare cosuri fum

curatare cosuri fum

Curatarea cosurilor de fum este o masura de siguranta ce trebuie luata pentru evitarea incendiilor, a intoxicatiilor cu monoxid de carbon si pentru evitarea functionarii centralelor termice in afara parametrilor optimi. Aceasta operatiune este obligatorie si este stipulata atat in legislatia romana cat si in cea europeana.

curatare cosuri fum semineeUn articol postat de IGSU, arata ca, anual, în medie, 14% din incendiile care se produc în România la gospodarii cetatenesti au loc ca urmare a cosurilor de fum defecte sau necuratate, respectiv 6% ca urmare a mijloacelor de încalzire defecte, improvizate sau nesupravegheate. Din pacate, majoritatea acestor incendii se soldeaza adesea cu tragedii.

De ce se infunda cosurile de fum?

 • folosirea combustibilului lemnos cu o umiditate excesiva
 • vicii ascunse de constructie
 • folosirea improvizatiilor
 • necuratarea si neintretinerea periodica

IGIENA SERV este o firma autorizata pentru coserit, dotati cu scule profesionale si camere de inspectie video. Eliberam adeverinte de coserit numai in urma executarii acestei operatii. Eliberam si un raport constatator privind starea cosului de fum si o lista cu recomandari (daca este cazul).

Din experienta am constatat ca 90% din clienti, apeleaza la serviciile noastre numai daca:

 • au avut un eveniment neplacut (incendiu, intoxicare cu monoxid de carbon, fum in casa)
 • nu le mai functioneaza in parametrii nominali centrala termica, semineul, cuptorul, soba, etc
 • cosul de fum s-a autoaprins
 • li s-au oprit gazele
 • li s-a cerut adeverinta de catre firma de service a centralei termice

Pentru siguranta dvs., a locuintei dvs. si pentru a evita efectele neplacute prin aplicarea HG 537/2007, va recomandam sa apelati preventiv la serviciul de coserit, cel putin odata pe an. Cei ce sunt beneficiarii unui focar ce functioneaza cu combustibili solizi, recomandam serviciul de coserit la un interval de 6 luni.

Curatare seminee 

curatare semineeCuratarea semineelor ce functioneaza cu combustibili solizi, se face impreuna cu cea a cosului de fum.

Este necesara aceasta curatare pentru a evita depunerile de funingine in racordul dintre focar si cosul de fum si cele din cosul de fum.

In cazul in care focarul este conectat la un cos de fum cu preluare verticala, curatarea cosului de fum se va face prin semineu (daca cosul de fum nu este prevazut cu usa vizitare)

Pe aceasta cale ne adresam montatorilor de cosuri de fum cu preluare verticala, cu rugamintea de a monta usa de vizitare cosului de fum, in imediata apropiere a locului de unde se face preluarea.

Curatare cuptoare pizza

curatare cuptoare pizzaOperatiunea de curatare a cuptoarelor pizza, cuptoarelor ce functioneaza cu combustibili solizi, se recomanda a se face la un interval de cel mult 6 luni.

Prin utilizarea lemnelor umede sau a lemnelor de brad, pin (rasinoase), depunerile de funingine in cosul de fum, sunt foarte mari. In acest caz se infunda cosurile de fum si apare pericolul autoaprinderii acestora si intoxicatiei cu fum. Nu asteptati sa se intample acest lucru! Apelati la un cosar autorizat curatare cosuri fum!

Pe aceasta cale rugam montatorii de cosuri de fum la cuptoarele pizza, sa monteze usi de vizitare la cosurile de fum, mai ales daca acestea au in componenta coturi.

 • Curatare cosuri de fum si tubulaturi ventilatie
 • Inspectii video pentru cosuri de fum si tubulaturi ventilatie.
 • Desfundare cosuri de fum
 • Curatare sobe, seminee, cuptoare pizza
 • Curatarea sistemelor de ventilatie
 • Curatare hote profesionale restaurant, fast-food, cantine etc
 • Curatare tubulatura hote
 • Alte lucrari de coserit la cerererea clientilor

Galerie foto