Supraincalzirea Laptopurilor

3_01Supraincalzirea laptopurilor e un subiect de top in ultimii ani, si a castigat popularitate in 2006 cand au aparut numeroase rapoarte despre laptopuri care iau foc. Problema au fost bateriile iar comanii ca Dell, Sony si Acer au trebuit sa compenseze pierderile.

Avand in vedere ca laptopurile sunt de dimensiuni mici, iar majoritatea dispun de o ventilatie nu tocmai eficienta, adesea se intampla ca aceste echipamente sa se incalzeasca foarte mult. Iar supraincalzirea laptopului nu este doar o problema de temperatura, ce afecteaza comfortul in timpul utilizarii, aceasta poate duce la slabirea performantelor echipamentului, caderi de sistem cat si la stricaciuni permanente. Considerand faptul ca un cooler zgomotos este de regula semnul ce indica supraincalzirea laptopului, trebuie sa va asigurati mereu ca ventilarea este in starea cea mai buna. Iar pentru a face asta, trebuie sa urmati pasii si indicatiile corespunzatoare.

Instructiuni de prevenire si de tratare pentru supraincalzirea laptopului:

Primul pas pe care trebuie sa il faceti pentru a evita o astfel de problema este sa incepeti sa utilizati laptopul pe suprafete plate si racoroase. Astfel ca, este cel mai indicat sa folositi laptopul la birou ori pe o masa de lemn, iar nu in pat/ pe patura, pe covor, ori pe picioare. Cel mai adesea se intampla ca utilizatorii sa aseze echipamentul pe suprafete ce blocheaza zona de ventilare, precum o patura, iar asta conduce direct la supraincalzirea laptopului.

supraincalzirea laptopului - prevenire prin coolerDe altfel, este indicat sa curatati periodic de praf laptopul, mai ales in zona de ventilare, pentru a va asigura ca nu se formeaza dopuri de praf. Incercati sa nu folositi lichide pentru a curata ventilatorul, ci un aspirator de mana.

Cel mai indicat lucru ar fi sa achizitionati si sa folositi un cooler extern, pe care sa il pozitionati sub laptop. Acesta va permite sa utilizati laptopul atat pe picioare cat si in alte locuri in care nu ati fi putut lucra inainte. De preferat este sa optati pentru un cooler de marimea laptopului, care sa aiba o viteza de rotatie a ventilatorului cat mai mare.

In final, puteti modifica si viteza ventilatorului incorporat in echipament. Adesea, producatorii de laptopuri, ajusteaza viteaza cat sa fie medie, insa aceasta poate fi modificata pana la puterea maxima. Pentru instructiuni, vizitati articolul urmator.

Problema generala a supraincalzirii este separate de cea cu supraincalzirea de la baterii. Supraincalzirea duce la deteriorarea anumitor piese si poate cauza chiar explozia componentelor. De aceea se recomanda asigurarea unei raciri corespunzatoare.