Service centrale termice

Service centrale termice Fiecare persoana are o poveste despre o camera rece care a fost rezolvata prin deschiderea unui calorifer sau a doua. Nu va recomandam sa fiti un protagoniste al uneia dintre aceste povesti. Rearanjarea mobilierului sau impingerea unui covor deoparte poate, de asemenea, sa blocheze fluxul de aer. Iata un motiv pentru care ati putea dori sa fiti atenti cum le amplasati. De asemenea, in astfel de situatii va recomandam sa apelati la un service centrale termice.

Ce facem inainte de a apela la un service centrale termice?

Sunt valvele deschise?

Unele conducte contin robineti pentru reglarea fluxului de aer. Cautati manerele si marcajele pe conducte, cum ar fi "vara" si "iarna". Fixati manerul amortizorului in paralel cu conducta pentru un debit maxim de aer.

Filtrul  este murdar?

Aceasta este cauza cea mai frecventa a problemelor de incalzire (si racire). Schimbati filtrul si problema dispare de obicei.

Radiatorul este curati?

Indiferent daca aveti unitati electrice sau hidraulice de podea sau radiatoare de moda veche, acestea nu vor scoate caldura maxima daca aerul nu poate curge prin ele. Daca mutati patul langa calorifer sau aruncati o patura pe un calorifer, camera ar putea sa se raceasca.

Caloriferul este blocat cu aer?

Daca aveti un radiator de apa calda care nu este incalzit, cauza este, de obicei, aerul prins in interior. A scapa de acest lucru este simplu. Utilizati o cheie de radiator. O surubelnita plata (in functie de tipul vanei) si rotiti incet robinetul in sens invers acelor de ceasornic pana cand picura apa. Aceasta va elibera aerul prins si va permite curgerea apei calde. In timp ce faceti asta, repetati procesul pe celelalte radiatoare. Scurgerea caloriferelor va reduce presiunea din sistem, astfel incat ar putea fi necesar sa adaugati lent apa pentru a mari presiunea. Realizati acest lucru deschizand, apoi inchizand, supapa de pe conducta de apa de deasupra boilerului.

Daca nu sunteti familiarizat cu sistemul dvs., apelati un profesionist. Cat de mult presiune aveti nevoie depinde de cat de mult trebuie sa se incalzeasca apa. Regula de baza este de 1 lb de presiune pentru fiecare 2 picioare de crestere. Ecartamentul dvs. poate citi in kilograme, picioare sau ambele. O casa de baza cu doua etaje, cu cazanul si rezervorul de expansiune din subsol, are nevoie de presiune de la 12 la 15 lbs. Sau 25 la 30 de picioare.

Solutia 1: Incalzitoare electrice pentru toe-kick

Aceste incalzitoare mici cu suflante se potrivesc in spatiul gol sub dulapuri de bucatarie, trepte de scari si subsoluri. Aceasta poate fi o solutie buna pentru o baie sau o bucatarie unde podelele racoroase sunt principala plangere. Puteti instala un incalzitor la inaltime (numit si un "incalzitor de spatiu") sub un dulap existent. Pentru a alimenta incalzitorul, va trebui sa executati un circuit dedicat de la panoul electric principal. Puteti controla majoritatea unitatilor utilizand un intrerupator sau un termostat. Merita sa obtineti un model cu un control al temperaturii (sau un comutator de inalta / joasa presiune). Unitatile puternice pot sufla atat de fierbinte la setarea inalta, incat ar putea sa va supraincalzeasca podelele sau chiar sa inmoaie podelele de vinil. De asemenea, unele modele sunt zgomotoase cand suflanta functioneaza la inaltime.