Service camioane

Service camioaneUn camion este un element important pentru cei care lucreaza pe astfel de vehicule. Si pentru cei care depind de rezultatele lor zilnice  un pic de ingrijire si intretinere este importanta. Nu uitati sa mergeti cu el din cand in cand la un service camioane.

Va prezentam sfaturi de la un service camioane

  1. Nu uitati niciodata o schimbare de ulei

Acest lucru este usor, dar fara indoiala unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteti face pentru a va asigura o viata lunga pentru camionul dvs. (sau orice vehicul). Ford va recomanda sa faceti acest lucru la fiecare 7,500 mile sau sase luni  pentru camioanele din anul 2008 si mai noi. Pentru camioanele mai vechi, cu kilometraj mai mare, schimbati intotdeauna filtrul de ulei atunci cand schimbati uleiul. Asigurati-va ca alegeti cel mai bun ulei pentru nevoile dvs. Exista zeci de soiuri de ulei si o gama larga de optiuni de kilometraj inalt adaptate la cresterea duratei de viata a motoarelor mai vechi, deci asigurati-va ca consultati manualul dvs. de utilizare pentru a va asigura ca alegeti indicele de viscozitate corect pentru camionul dumneavoastra. Si apoi verificati dublu inainte de a cumpara

 

  1. Rotiti anvelopele

Schimbarea uleiului este un moment bun pentru a verifica si alte tipuri de intretinere de rutina. Rotirea anvelopei de fiecare data cand schimbati uleiul  va ajuta sa va asigurati ca anvelopele de uzura sunt uzate in mod uniform, in functie de sistemul de transmisie al utilajului de transport. "Rotatia anvelopelor este foarte importanta", spune Norton. Clientii se gandesc adesea:" Trebuie doar sa schimb uleiul in intervalul prescris ", dar va recomandam sa rotiti anvelopele de fiecare data cand schimbati uleiul, astfel incat anvelopele sa se toceasca uniform. Desi depinde de modul in care va folositi camionul, anvelopele din fata vor avea de obicei cele mai multe uzuri. Rotirea lor  poate nu numai sa extinda durata de viata a anvelopei, ci si sa faca o calatorie mai usoara si sa reduca povara suspensiei camionului, care poate proveni din cauciucuri nefolosite. Potrivit lui Norton, in cazul in care exista probleme de aliniere, ar trebui sa le puteti observa cand rotile sunt tocite. Verificati manualul proprietarului pentru modelul recomandat de rotire a pneurilor.

 

  1. Verificati-va lumina

 

Este usor sa intrati in rutina, astfel incat sa va ganditi doar la intretinerea in jurul schimbarilor de ulei, insa verificarile lunare pe cateva componente de baza merita investitia minima pe care o necesita. In acest fel, daca exista probleme cu vehiculul dvs., acestea vor fi pe radar inainte ca acestea sa devina probleme mai mari. De exemplu, verificati daca toate luminile dvs. interioare si exterioare functioneaza corect. O lumina slaba poate indica o problema electrica, in timp ce o lumina arsa poate fi periculoasa si poate duce la o mare problema. Si in timp ce verificati lumini, asigurati-va ca torpedoul este dotat cu sigurante de rezerva.

 

Apoi, verificati nivelurile esentiale ale lichidului. Cel mai important pentru a fi verificat este uleiul de motor. Asigurati-va ca este mai intai rece, pentru a obtine o citire corecta. De asemenea, verificati uleiul. Daca este murdar sau miroase a benzina, este timpul pentru o schimbare. In continuare,  verificati lichidul de racire al motorului. Motoarele de camioane produc multa caldura. Acest lucru ii impiedica sa se supraincalzeasca. Verificati nivelurile prin insurubarea capacului (identificabile in general printr-o avertizare si o ilustratie care sa indice ca nu trebuie sa va deschideti cand motorul este fierbinte). Reaprovizionati dupa caz ​​cu lichidul de racire specificat in manualul dvs. de utilizare. In cele din urma, verificati lichidul de spalare a parbrizului. Este o idee buna sa pastrati o sticla suplimentara de lichid de curatare undeva la bord, in special in timpul iernii, cand sarea si nisipul sunt pe drum.