Ce facem atunci cand telefonul cade in apa

1_11Daca ti-a scapat telefonul in apa urmeaza sfaturile de mai joss i e posibil sa mai poti salva aparatul. In unele cazuri a functionat. In altele nu. Depinde de aparat, de cata apa a intrat in el si de reistenta acestuia, precum s de promptitudinea proprietarului.

Primul pas – inchiderea telefonului

Imediat ce vezi ca telefonul a fost scapat in apa trebuie sa il inchizi repede. Apa nu dauneaza neaparat telefonului, ci scurtcircuitele care au loc dupa accident cand este pornit. Daca bateria se poate scoate, atunci ar fi bine sa o inlaturi  repede. Dupa aceasta operatiune urmeaza mai multe zile de pauza in care telefonul trebuie sa stea la uscat.

Al doilea pas – inlaturarea tuturor accesoriilor si componentelor care pot fi scoase.

Dupa inchiderea telefonului, trebuie neaparat sa scoti toate accesoriile posibile. Carcasa, cardul SD, cartela SIM, bateria impiedica patrunderea aerului in telefon si acesta se usuca mai greu. De asemenea, si ele se pot strica daca sunt lasate in telefonul ud.

Pasul 3 – Scoaterea apei

Daca cumva ai un aspirator la indemana pune-l in functiune ca sa poti absorbi apa din telefon. In caz ca nu poti usca aparatul prin aceasta metoda, poti folosi un servetel. Sufla in mufele pentru casti si USB.

Pasul 4 – Uscarea

Multi recomanda in aceasta situatie sa iti pui telefonul intr-un bol cu orez uscat, deoarece orezul absoarbe apa rapid. Este adevarata si aceasta metoda dar, daca il acoperi intr-un bol cu cereale uscate, simple, se va usca si mai rapid. Aici gadget-ul va sta minimum 48 de ore si trebuie intors de mai multe ori in acest timp.

Pasul 5 – Pornirea

Dupa 48 de ore de stat in bolul cereale sau mai mult, scoate telefonul si uita-te daca a mai ramas vreun semn de umezeala pe el (ceata pe ecran sau chiar apa). Daca sunt semne, pune-l inapoi in bol pentru inca o zi. In caz ca telefonul este uscat complet, pune bateria la loc si fa un test de pornire. Cu un pic de noroc, telefonul tau va fi functional din nou.

Nu se recomanda punerea telefonului la uscat in cuptor au in cuptorul cu microunde pentru ca se vor topi piesele componente. De asemenea nu se recomanda nici uscarea cu feohnul. Aceasta poate topi unele piese si impinge apa in ocri mai inguste de unde e mai greu sa iasa.