Achizitionarea unui frigider nou

Achizitionarea unui frigider poate parea simpla, dar nu este intotdeauna cazul. In prezent exista sute de modele cu tehnologii diferite, lucru care face ca alegerea sa fie una foarte dificila. Frigiderul este un aparat frigorific important pentru fiecare casa si va trebui sa functioneze o lunga perioada de timp. Tocmai pentru acest motiv este bine sa se faca o alegere in cunostinta de cauza si precisa, in scopul de a evita eventuale neplaceri.

Ce tehnologie sa aleg? Noi nu va putem spune exact ce fel de frigider este mai potrivit pentru nevoile dumneavoastra, putem insa sa va oferim informatii exacte pentru a va fi mai usor in a face alegerea potrivita.

TIPURI DE RACIRE:

Racire static. O combina frigorifica cu sistem de racire static asigura un nivel de umiditate ideal pentru pastrarea alimentelor proaspete.
Aceste modele beneficiaza de functia de dezghetare automata pentru frigider, condensul fiind colectat intr-un vas exterior amplasat pe compresor(motor), urmand sa fie evaporat cu ajutorul caldurii degajate chiar de compresor.

1_400_01Racire dinamica cu ventilator intern. Ventilatorul de racire permite o distributie uniforma a temperaturii in toate camepartimentele si un nivel de umiditate ideal pentru pastrarea alimentelor proaspete. In plus, sistemul permite recuperarea rapida de temperatura interioara pierduta ca urmare a deschiderii usii frigiderului.
La fel ca cele cu racire statica normala,  beneficiaza de functia de dezghetare automata pentru frigider.

No-frost. In acest moment tehnologia No-Frost este cel mai bun sistem de racire pentru o calitate maxima in depozitarea pe termen lung a alimentelor in interiorul frigiderului. Acest sistem se bazeaza pe circulatia fortata a aerului, care permite controlul umiditatii in celula. Cu acest sistem, aerul din interiorul frigiderului circula in diferite compartimente si nu creeaza exces de umiditate, astfel incât temperatura este uniforma in intreaga celula.

Umiditatea scazuta conduce la reducerea incarcaturii bacteriene, care este o cauza majora de deteriorare a produselor alimentare si, in plus, permite calitatii alimentelor sa ramâna neschimbata pentru timp indelungat. Viteza de congelare permite sa nu se formeaze cristale de gheata, care de multe ori, mai ales in carne, rupe membranele celulare si duce la pierderea de saruri minerale. In frigidere mai accesorizate este chiar posibila gestionarea fluxurilor de aer in asa fel incât sa aiba compartimente cu temperaturi diferite.

Un dezavantaj este consumul care este putin mai ridicat, consultati eticheta energetica a produsului.