Service Reparatii Obiecte arta - Restaurari Craiova

Reparatii Restaurari Craiova

Service Reparatii Obiecte arta - Restaurari Craiova reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Reparatii Restaurari Craiova - Service Reparatii Craiova.


Daca aveti nevoie de: Service Reparatii Obiecte arta - Restaurari Craiova
contacteaza-ne completand formularul de aici

Descriere Service Reparatii Obiecte arta - Restaurari Craiova

Obiectivele SC CONS–ART SRL Craiova sunt reprezentate de:

  • restaurarea si conservarea patrimoniului cultural imobil
  • restaurarea si conservarea patrimoniului cultural mobil

Aceste obiective sunt realizate prin restaurarea a numeroase monumente istorice din sec. XVII – XIX, intocmirea de proiecte privind interventii de urgenta, precum si prin activitatea de restaurare-conservare a patrimoniului mobil si a patrimoniului cultural imobil.

Produse si Servicii

 Inca de la infintare firma a dispus de o serie de specialisti cu atestate pe specialitati in : restaurare pictura, investigatii pictura, investigatii monumente, istoria de artei, conservare. Acest fapt a permis o lansare rapida in intocmirea de proiecte privind restaurarea - conservarea a o serie intreaga de monumente istorice de sec. XVII – XIX, intocmirea de proiecte privind interventii de urgenta, precum si realizarea efectiva a restaurarii - conservarii atat a patrimoniului mobil cat si a celui imobil.
   In cei 12 ani de existenta specialistii firmei au restaurat o serie de icoane sec. XVII – XIX, tablouri de pictura romaneasca moderna si contemporana sec. XIX – XX, de pictura europeana de scoala italiana sec. XVII, de scoala franceza sec. XIX, scoala austriaca sec. XIX si icoane de scoala romaneasca si ruseasca sec. XVII - XIX din colectiile Muzeului de Istorie si Arta al Municipiului Bucuresti, Muzeului Militar Central Bucuresti, Muzeului Judetean Gorj, Muzeului Astra Sibiu, Muzeului de Istorie Ploiesti, Muzeului National Cotroceni, peste 80 de piese din colectia cu Mitropoliei Olteniei si circa 200 piese pentru colectionarii particulari din Romania.
   In ceea ce priveste restaurarea – conservarea patrimoniului imobil, firma noastra a realizat RESTAURAREA – CONSERVAREA bisericilor de lemn din Bezded, jud. Salaj (datare 1754 - 1759), Dretea, jud. Cluj, stramutate la Complexul National Muzeal „ASTRA” Sibiu si data in circuitul turistic de la Bica, com. Manastireni, jud. Cluj (datata 1674), la care s-au efectuat: tratarea si conservarea suportului de lemn, consolidarea stratului pictural, chituirea, curatirea generala, retus artistic in trattegio, vernisare generala, dupa care a fost redata circuitului turistic. De asemenea, am realizat restaurarea - conservarea a sapte monumente arhitectonice de sec. XIX, din Craiova, actualul sediu al Bancii Nationale – Filiala Craiova si sediul Bancii Turco-Romana, Casa S?voiu, Minerva, Casa Romanescu, Casa V?lim?rescu, Casa Dumitrescu.

Galerie foto