Service Reparatii Obiecte arta - Restaurari Baia Mare

Rustic Construct

Service Reparatii Obiecte arta - Restaurari Baia Mare reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Rustic Construct - Service Reparatii Baia Mare.


Daca aveti nevoie de: Service Reparatii Obiecte arta - Restaurari Baia Mare
contacteaza-ne completand formularul de aici

Descriere Service Reparatii Obiecte arta - Restaurari Baia Mare

Fondat in 1991, grupul de firme Rustic reuneste activitati diverse dezvoltate in jurul celei de baza privind prelucrarea lemnului - fabricarea de locuinte familiale din lemn, case de vacanta din lemn, biserici din lemn, tamplarie si mobilier din lemn stratificat, precum si constructii industriale din lemn. Pe langa aceste activitati, ne-am dezvoltat competente in domeniul restaurarilor constructiilor vechi si a monumentelor.

Suntem membru a Uniunii Nationale a Restauratorilor de Monumente Istorice - UNRMI si membru fondator al Centrului de Dezvoltare al Inteprinderilor Mici si Mijlocii - CDIMM. Pentru ca ne dorim produse de calitate, am implementat un Sistem de Management al Calitatii ISO 9001 care ne ghideaza activitatea in asa fel incat fiecare proces sa se desfasoare in conditii de eficienta maxima. De asemenea, avem implementate stardarde privind managementul mediului - SR/ ELOT EN ISO 14001:2005 si privind managementul sanatatii si securitatii ocupationale SR OHSAS 18001:2008.

Activitatea noastra este integrata pe verticala, de la exploatarea materialului lemnos, transport in sectiile de prelucrare, debitare primara, uscare in uscatoare performante cu o capacitate de 200mc simultan, pana la prelucrare in sectiile de tamplarie si dulgherie, pre-montaj si montaj final. Ne bucuram sa avem in echipa noastra dulgheri formati ca mesteri in centre recunoscute pentru constructiile din lemn precum Barsana, Mara, Desesti, Lapus.

Suntem onorati sa ne aducem contributia la dezvoltarea lacaselor de cult in stil traditional maramuresan, construind pana in prezent 36 de biserici din lemn, cele mai cunoscute fiind cele din Geneva, Vatican, Academia Militara si Spitalul Municipal Bucuresti, Mizil, Cluj Napoca - Complex Hajdeu, de la Horezu, Brasov, de la Unitatile militare din Iasi, Focsani, Bistrita, Oradea, etc.

Am construit peste 300 de case din lemn, acestea asigurand confortul dorit de proprietarii lor din Predeal, Belis, Baia Mare, Bucuresti, Farcasa, Belgia, Germania, Austria, Madagascar, Spania, Franta, Elvetia. La Como - Italia am realizat un intreg complex de case de vacanta. Am restaurat peste 40 de monumente istorice, majoritatea constructii din lemn, dar si de piatra sau zidarie. Se remarca restaurarea a 29 de biserici din lemn in Stolojeni, Bujoreni, Bogdan Voda, Rozavlea, Buzesti, Videle, etc, biserica de zidarie din Tautii de Sus si altele. Am derulat activitati de restaurare si consolidare la Muzeul Judetean Baia Mare, Castelul Teleky din Pribilesti, Castelul Teleky din Satulung, Casele Bay si Schreiber din Baia Mare. Am avut marea onoare de a restaura crucile Cimitirului vesel de la Sapanta si Turnul lui Stefan din Baia Mare, amandoua repere foarte importante pentru istoria comunitatilor locale din Maramures si Baia Mare si importante obiective turistice ale zonei.

Vantul, ploaia, soarele lasa amprente adanci in fatadele si structurile constructiilor din lemn, zidarie sau piatra, iar neglijenta oamenilor accelereaza procesul de degradare. Timpul este astfel cel mai mare inamic al constructiilor.

Rustic Construct Baia Mare se implica in restaurarea acelor constructii care trebuie sa existe si pentru generatiile viitoare. Folosim tehnici traditionale de prelucrare a lemnului si a pietrei pentru recuperarea monumentelor arhitectonice din epocile trecute. Avem alaturi mesteri populari impreuna cu care reusim sa repunem in valoare monumente istorice, case memoriale, biserici din lemn si din piatra, turnuri si ziduri de cetate, case vechi cu o arhitectura deosebita, obiecte de mobilier din lemn.

Repere din activitatea noastra de restaurare a constructiilor vechi si a monumentelor :

Restaurarea Bastionului Macelarilor din Cetatea Baia Mare. Ultimul bastion ramas din vechea cetate a Baii Mari a fost readus la viata si in circuitul obiectivelor turistice importante din oras prin grija autoritatilor, a unui grup international de finantatori si a specialistilor nostri. Bastionul Macelarilor este de acum un centru expozitional, cultural, mestesugaresc si in acelasi timp, o lucrare cu care ne mandrim.

Restaurarea crucilor din Cimitirul Vesel de la Sapanta. O lucrare deosebit de complexa pentru conservarea unuia dintre cele mai importante repere turistice ale Maramuresului care era intr-o faza avansata de degradare. Lucrarile au presupus demontarea a 52 de cruci din vestitul Cimitir Vesel de la Sapanta, transportul acestora in atelierele Rustic din Baia Mare, inlocuirea lemnului afectat de carii sau putrezit, refacerea sculpturii cu motivele traditionale maramuresene si restaurarea picturilor in stilul mesterului Stan Ioan Patras, creatorul Cimitirului Vesel.

Restaurarea Turnului lui Stefan din Baia Mare. Reperul cel mai cunoscut al orasului Baia Mare, Turnul lui Stefan este cea mai cunoscuta parte ramasa din vechea cetate a Baii Mari, construit in secolul al 15-lea si avand o inaltime de peste 40 de metri. Ultimele lucrari de restaurare a turnului au fost efectuate in anii '80, de atunci insa obiectivul arhitectural suferind o degradare a fatadelor, a acoperisului, a planseelor si a scarilor de lemn interioare. Societatea noastra a reusit sa refaca toate partile afectate de uzura, dandu-i turnului o noua infatisare pentru noul mileniu.

Restaurarea Bisericii de piatra din Tautii de Sus. Construita in secolul al 15-lea in stil gotic, biserica Romano-Catolica din Tautii de Sus, jud. Maramures a fost partial restaurata in secolul 18, corpul central fiind modificat la interior cu elemente in stil baroc. A suferit degradari la nivel structural in decursul timpului, acestea culminand cu distrugeri masive la acoperis in urma unui incendiu provocat de un fulger in anul 2000. De asemenea, datorita tasarii inegale a fundatiei si a infiltratiilor puternice de apa, peretii prezentau fisuri care afectau in mod serios stabilitatea constructiei. Compania noastra a avut sarcina sa consolideze fundatiile cladirii prin lucrari de subzidire, sa consolideze legatura peretilor cu fundatia, dupa care sa repare fisurile peretilor utilizand metode traditionale de lucru cu piatra. In final a fost refacut integral acoperisul si gardul de piatra al bisericii. Acum credinciosii pot din nou frecventa acest frumos lacas de cult.

Restaurarea Caselor Bay si Schreiber din centrul istoric - Baia Mare. 

O lucrare ampla care a vizat restaurarea a 2 case datand din secolul 16 situate in centrul vechi al orasului. Realizate din piatra si lemn, cele 2 cladiri au fost complet transformate din ruine in spatii moderne de birouri din cadrul complexului Mileniumm.

Restaurari la biserici din lemn maramuresene. Multe dintre ele incluse in patrimoniul national, majoritatea acestor biserici datand din secolele 16-17 au fost pentru prima data supuse unor procedee de restaurare si consolidare. Lucrarile au vizat reparatii la structura, inlocuirea invelitorii cu sindrila prelucrata in mod traditional, precum si consolidari la fundatii. Amintim bisericile de lemn din Sacalaseni, Coas, Buzesti, Costeni, Vima Mica, Lapusul Romanesc, Razoare, Culcea, Glod, Valenii Somcutei, Arduzel, Bicaz, Calinesti, Bogdan Voda, Rus, Draghia si altele la care am avut prilejul de a ne pune la incercare capacitatile de munca si a le pastra pentru urmatoarele cateva zeci sau sute de ani.

Lucrari de restaurare la institutii de cultura. Fie ca este vorba de muzee, cetati sau case memoriale, avem experienta necesara pentru a le restaura, consolida si a le readuce in circuitul turistic. Casa Memoriala Tudor Arghezi, castelele Teleky din Pribilesti si Satulung, Muzeul Judetean Maramures, Muzeul de Arta si Istorie Maramures si altele au beneficiat de lucrarile de specialitate prestate de compania noastra si sunt astazi din nou functionale. Lucrarile au vizat nu numai consolidari la structura de rezistenta, cat si lucrari de finisaje interioare, refaceri la fatade si inlocuirea tamplariei cu una din lemn stratificat.

Galerie foto