Service Reparatii Cantare-Balante Vladimirescu

Ernestin Impex SRL

Service Reparatii Cantare-Balante Vladimirescu reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Ernestin Impex SRL - Service Reparatii Vladimirescu.


Daca aveti nevoie de: Service Reparatii Cantare-Balante Vladimirescu
contacteaza-ne completand formularul de aici

Descriere Service Reparatii Cantare-Balante Vladimirescu

În anul 1924 GARAI ŞTEFAN înfiinţeazã o micã firmã de familie, care a desfãşurat activitãţi de prestãri servicii în domeniul mãsurilor şi greutãţilor. Firma funcţiona în apropierea pieţei centrale din Arad. În 1930 se pun bazele unei firme producătoare de cântare situată pe actuala locaţie din str.Andrei Şaguna nr.186.

În acea perioadă Aradul era principalul oraş al României privind producţia mijloacelor de mãsurare. Existau 54 de producãtori de mãsuri şi greutãţi în Arad, în timp ce în Timişoara erau 28, iar în Bucureşti 27.

Firma GARAI a produs balanţe compuse, balanţe romane, bascule până la 300 kg, cântare de persoane

În 1948, firma a fost naţionalizatã. Capacitãţile de producţie au fost trecut succesiv în administrarea următoarelor întreprinderi socialiste:

  • Coopmetal Arad
  • Electrometal Arad
  • Intreprinderea Judeţeanã de Industrie Localã Arad
  • Întreprinderea de Exploatare Industrialã, Agregate şi Materiale de Construcţii Arad
  • Întreprinderea Materiale de Construcţii Timişoara
  • Cooperativa Igiena.

Odată cu trecerea la Electrometal s-a renunţat la producţia de cântare, utilajele find distruse sau transferate la la alte întreprindere. Ceea ce a rămas a format compartimentul Metrologie în cadrul firmelor mai sus specificate.

Din 1975 acest compertiment de metrologie a fost coordonat de Kis Ernestin, având activităti în domeniul maselor şi presiunilor.

În 1990, compartimentul de metrologie al Cooperativei Igiena a fost preluat în locaţie de gestiune de Kis Ernestin, iar ulterior în 1991, odată cu înfiinţarea S.C. ERNESTIN IMPEX SRL

După 1991, în cadrul laboratorului de metrologie s-au dezvoltat activităţi şi în alte domenii de măsurare: volume şi mãrimi fizico-chimice

În prezent S.C. ERNESTIN IMPEX SRL este şi importator de mijloace de mãsurare şi produse conexe.

Galerie foto