Service Reparatii Ascensoare-Lifturi-Scari Rulante Bucuresti-Sector 3

Koppel A.W.

Service Reparatii Ascensoare-Lifturi-Scari Rulante Bucuresti-Sector 3 reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Koppel A.W. - Service Reparatii Bucuresti-Sector 3.


Daca aveti nevoie de: Service Reparatii Ascensoare-Lifturi-Scari Rulante Bucuresti-Sector 3
contacteaza-ne completand formularul de aici

Descriere Service Reparatii Ascensoare-Lifturi-Scari Rulante Bucuresti-Sector 3

Koppel A.W. este prezenta pe piata italiana și internationala din 1958 cu activitati privind instalarea și întreținerea de ascensoare, lifturi platforma, scări rulante.

Koppel A.W. se angajeaza cu mare flexibilitate la a răspunde nevoilor clientilor. Foloseste tehnologii avansate universale dar simple, mai degraba decat de componente de proprietate, care impiedica libertatea de alegere a clientilor.

Koppel A.W. are următoarele obiective:

- Furnizarea de produse de cea mai inalta siguranța și eficiența;

- Consum redus de energie și respect maxim pentru mediu de-a lungul întregului ciclu de viață al produsului și executare a serviciului de intretinere ;

- Promovarea accesibilității pentru toate facilitățile oferite;

- Se angajează cu toata responsabilitatea socială față de respectul asupra mediului înconjurător.

Koppel A.W. Romania a fost fondata in 2003 in vederea instalarii, intretinerii si repararii produselor italiene exportate de Koppel AW in Romania.Koppel Romania dispune de toate autorizatiile pentru functionarea pe piata ascensoristica romana, publica sau privata si de asemenea detine si aplica sistemul de management al calitatii ISO 9001:2008, aplica certificarea de mediu ISO 14001-2005 si de asemenea aplica sistemul de management al sanatatii si securitatii ocupationale OHSAS 18011:2008.

 

Produse si Servicii

ÎNTRETINERE PREVENTIVĂ

Avand in vedere necesitatea asigurarii functionarii ascensorului întotdeauna în condiții de siguranță, o întreținere preventivă trebuie efectuata în mod regulat. Normele Europene stabilesc ca fiecare din statele componente va gestiona aceasta activitate printr-o legislatie locala .

Frecvența activitatilor de întreținere depinde de tipul de sistem de functionare al ascensorului precum si maniera este utilizat; perioada de activitati privind intretinerea este lunara. Tehnicienii Koppel A.W. , potrivit legii italiene, verifica toate componentele sistemului de siguranță o dată la șase luni și fac o notă privind rezultatele.

Activitatile întreținere ale ascensoarelor nu pot fi efectuate de oricine, ci conform legislatiei interne , respectiv de normele ISCIR R2-2010, doar de societati autorizate conform procedurilor si care detin personal tehnic specializat.

Începând cu anul 1999, ca o cerință a Directivei de Ascensoare Europeana 95/16/CE , ascensoarul trebuie să fie livrat cu instructiuni de utilizare întocmite în conformitate standardul EN 13015 de catre producator

Sistemele de ascensoare sunt proiectate pentru a rezista in medie de la 30 la 60 ani, în funcție de utilizare și desigur de calitatea activitatii de intretinere ; prin urmare, contractele de întreținere ar trebui să fie elaborate pe o bază mai mulțianuala, deoarece un program corect privind activitatea de intretinere se va întinde pe un număr de ani. Cu toate acestea, este posibil să se stipuleze acorduri anuale, cu condiția de a fi introdusă o clauză de reînnoire tacită a contractului.

ÎNTRETINERE CORECTIVĂ- REPARATII

In ciuda activitatilor de intretinere indispensabile functionarii optime a unui ascensor , nu este posibil pentru a garanta că acesta va fi complet lipsit de defecte, ce va necesita reparatii în scopul de a restabili condițiile de funcționare și securitate corecte. În medie, ascensoare Koppel sunt afectate de mai puțin de 4 defecte pe an, cu toate că în anumite cazuri această frecvență depinde si de condițiile locale de mediu, de utilizare, de vârsta a sistemului, și așa mai departe.

Anumite defecte determina ascensorul să se oprească în timp ce cabina este ocupata cu pasageri , astfel încât acestia raman blocati iar in acest caz, este necesara apelarea serviciilor de interventie de urgență (a se vedea mai jos).

Cu excepția unor astfel de situații de urgență, ascensoarele sunt în mod normal reparate într-o zi intr-o perioada medie de mai putin de patru ore. Ținând cont de întreruperile de scurtă durată pentru întreținerea preventivă, ascensoarele Koppel sunt în serviciu pentru 99,8% din an.

Pentru o piata normala sunt acceptate contractele de intretinere obișnuita, care acoperă costurile de întreținere preventivă, astfel încât activitatea desfășurată pentru reparatii este tratata separat acoperind distinct costurile cu forța de muncă și piese de schimb .

Părțile pot, de asemenea, să elaboreze un tip de contract all-inclusive sau soluții intermediare, care includ in totalitate toate sau in parte eventualele costuri de întreținere si reparatii.

În mod natural, defectele de funcționare nu sunt neapărat comparabile cu accidentele, care, datorită verificărilor amănunțite care sunt efectuate pe ascensoare , devin foarte rare.

LUCRĂRI DE MODERNIZARE PARTIALĂ

În statele din Uniunea Europeana autorități competente inspecteaza periodic toate ascensoarele, în scopul de a se asigura de securitatea functionarii lor.

De exemplu, în Italia, ascensoarele trebuiesc a fi inspectate în conformitate cu DPR 214/2010, ascensoarele trebuie să fie, de asemenea, inspectate o dată la doi ani de către organizațiile competente, care sunt calificate pentru a efectua aceste controale; aceste organisme trebuie să fie absolut independente de compania sau companiile responsabile pentru fabricarea și instalarea ascensoarelor . In Romania aceasta activitate este facuta in conformitate cu Prescriptiile ISCIR R2-2010 de catre CNCIR.

Scopul acestor controale este acela de a se asigura că sunt îndeplinite condițiile de securitate si ca acestea nu scad sub nivelul celui existent la momentul a fost instalat sistemul și în anumite cazuri, pentru a crește nivelul de a satisface al clientului.

Prin urmare, după ce verificările au fost efectuate, inspectorul va emite un raport care poate conține recomandări pe care proprietarul sau administratorul cladirii le pune în aplicare; modificări care, dintr-un anumit punct de vedere pot fi definite ca determinand o activitate de modernizare.

Desigur, proprietarul poate decide si din propria sa voință de a efectua acest tip de activitate fie pentru că a fost sfătuit să facă acest lucru de către tehnicianul de întreținere sau pur și simplu pentru a îmbunătăți starea de funcționare a ascensoarelor.

Toate aceste modificări sunt efectuate în conformitate cu standardele de siguranță locale, cum ar fi în Italia, seria UNI 10411, care să garanteze faptul că ascensoarele functioneaza in condiții de siguranță ca sunt îmbunătățite sau cel puțin menținute la nivelul acelora cand a fost facuta autorizarea de functionare.

EN 81-80

Standardul European EN 81-80 a fost probat în 2003, fără a fi insa obligatoriu, deoarece nu este destinat noilor ascensoare (în temeiul directivei Ascensoare), ci a ascensoarelor existente. Unele state membre ale uniunii europene, cum ar fi Belgia, Franța, Spania, și alte, au publicat legi naționale in vederea impunerii aplicarii acestei norme, elaborand norme interne diferite adaptate la conditiile nationale concrete fiecarei tari.

Norma se referă la posibile 74 de situații periculoase care pot exista pe ascensoarelor vechi si care se impun a fi eliminate :

Principalele cerinte recunoscute ca fiind obligatorii sunt urmatoarele :

1) Prezența sorturilor de protectie la cabina

2) Imbunatatirea sistemului de iluminat permanent a putului liftului

Alaturi de acestea mai sunt recomandate si altele ce pot face obiectul unor modernizari partiale

1)Precizia opririi cabinei la nivelul fiecarui palier

2) Protecția utilizatorilor fata de mișcarea de inchidere a usilor automate glisante

3) Masuri suplimentare privind imbunătățirea functionarii in siguranta a ascensoarelor hidraulice si electrice ( Amendament A3)

4) Blocarea prin dispozitive de siguranta ale ușilor de palier

5) Spatii definite de inspecție și de oprire in siguranta pe partea de sus si jos a ascensorului

6) Dispozitiv de dubla comunicare intre cabina si un dispecerat in vederea eliberarii persoanelor blocate in cabina

SERVICUL DE URGENTA 24 ORĂ

În situatia în care pasagerii devin blocati într-o cabină de lift, KOPPEL AW oferă un serviciu de urgență, care este disponibil 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an.

Acest serviciu este obligatoriu pentru echipamentele instalate dupa 1999, în timp pentru celelalte acest serviciu este garantat pe bază de voluntariat pentru clientii care il solicită.In realitate insa toate asensoarele indiferent de data la care au fost montate beneficiaza de acest servciu de eliberare al peroanelor blocate in cabina indiferent cand este nevoie a se interveni pentru eliberarea lor. Pentru ascensoarele instalate dupa anul 1999 acestea trebuie să fie echipate cu un sistem bidirectional de comunicare ( acesta se realizeaza telefonic, prin intermediul liniei de teren sau GSM), care permite utilizatorului blocat in cabina să contacteze un call center specializat apăsând butonul de alarmă. In acest fel astfel serviciul de urgență poate fi activat imediat.

Acest serviciu trebuie să se efectueze în conformitate cu procedurile de siguranță descrise în standardul EN 81-28.

 

Galerie foto